AP-Tela Oy

AP-Tela Oy

ap-tela_building

Liiketoiminta

Kokkolassa toimiva AP-Tela Oy osallistuu asiakkaidensa tuotantoprosessien kehittämiseen valmistamalla laitteistoja ja osia paperi-, kartonki- ja selluteollisuudelle.

AP-Tela Oy on komponentti- ja tilauskonepaja, joka palvelee myös puunjalostus-, teräs-, meri-, energia- ja konepajateollisuuden asiakkaita.

Tuotteet ja palvelut

AP-Tela Oy valmistaa hitsattuja levyputkia,joiden käyttökohteita ovat mm. paperikoneiden telat ja sylinterit, höyry- ja vesilieriöt sekä painesäiliöt. Putket voidaan hehkuttaa ja varustaa komponenteiksi asiakkaan toivomusten mukaan.

Telat ja sylinterit yhtiö voi toimittaa hiottuina ja tasapainotettuina. Palveluun kuuluvat myös telojen ja paperikonesylinterien kunnostus sekä laitekokonaisuuksien valmistus kokoonpanoineen.

AP-Tela Oy valmistaa myös järeitä putkipalkkeja, kartioita ja levyprofiileja. Tuotevalikoimaan kuuluvat myös hitsatut teräsrungot ja -alustat koneistettuina kuten esim. paperikoneiden runkorakenteet.

Asiakkaat ja markkina-alueet

AP-Tela Oy palvelee mm. puunjalostus-, teräs-, meri-, energia- ja konepajateollisuudessa toimivia asiakkaita Suomessa ja muissa Pohjoismaissa.

Laatu ja tuotekehitys

AP-Tela Oy:n toiminta perustuu yhtiön vahvaan valmistusosaamiseen, paperiteollisuuden tuotantoprosessien tuntemukseen ja erityisesti erikoistuotteiden kuten telojen ja sylinterien valmistuksen ja kunnossapidon erikoisosaamiseen. Yhtiö kehittää tuotteitaan ja palvelujaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa ja panostaa nopeaan ja joustavaan asiakaslähtöiseen toimintaan. Paperiteknologian erityisosaaminen, valmistuksen korkeat laatuvaatimukset ja erikoismateriaalit sekä useat yhteistyössä toteutetut projektit muodostavat myös AP-Tela Oy:n laatutoiminnan perustan.

Historia

AP-Tela Oy:n toiminta alkoi Kokkolassa vuonna 1994 ja yhtiö toimi osakkuusyhtiönä Uutechnic Group -konsernissa jo 90-luvulta lähtien. Vuonna 2012 tehdyn osakevaihdon seurauksena yhtiö siirtyi kokonaan Uutechnic Group -konsernin omistukseen.

AP-Telan sivut